Jadransko more: Hvar

Code: jul / sept
7 DAYS - 7 NIGHTS
 • bol
 • puno_jedro_brac-bol
 • PunoJedro_GreenCave_Šolta
 • puno_jedro_hvar-island-croatia
 • puno_jedro_Lovrečina-bay-2_RESIZE-752×500
 • PunoJedro_green-cave
 • PunoJedro_hvar_climbing_ljudi1
 • puno_jedro_-raj-hrvatska (21)
 • puno_jedro_Vis800
 • puno_jedro_insel-cres_foto-mladen-scerbe
 • PunoJedro_hvar_climbing1
 • puno_jedro_Scuba-diving
 • puno_jedro_size_xl-9c92db517a55
 • puno_jedro_
 • puno_jedro_stivinia-vis-croatie
 • puno_jedro_lucice-brac-006-1393680653_big
 • puno_jedro_Vidova-Gora
 • puno_jedro_hvar-velastiniva-3
 • puno_jedro_jelsa
 • Beautiful View Of Harbor In Hvar Town, Croatia
 • PunoJedro_šoltagreencave

Hvar – Brač – Vis : 20-27.07. / 31.08-07.09.2019.

CENOVNIK : Jadransko more Hvar / RUTA #7

LUKATIP NAJMAPERIODtip jedrilice
ECONOMIC
tip jedrilice
CLASSIC
prijave
posle 01.06.
prijave
posle 01.06.
Split / Trogirjedrilicajun / septembar 2019.485€515€
Split / Trogirjedrilicajul / avgust 2019.525€565€
Split / Trogirkabina20-27. jul 2019.565€605€
Split / Trogirkabina01-08. septembar 2019.515€555€
CLIMBING : Split / Trogirkabinaseptembar / oktobar415€--
Doplate za paket ronjenja:1 zaron59€69€


Hvar – Brač – Vis – Šolta – Čiovo – Korčula

Economic jedrilice: 2002-2007. god
Classic jedrilice: 2008-2012. god
Comfort jedrilice: 2013-2018. god

NAPOMENA: cene u tabeli su podložne promeni u toku maja shodno usaglažavanju ponude.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

 • Bez obzira da li ste iskusan penjač ili početnik, različiti programi i tereni za penjanje prilagođeni svim kategorijama.
 • Moguće zadržavanje u penjačkim centrima pre ili posle perioda jedrenja.


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

U CENU UKLJUČENO:
– najam broda na period od 8 dana (u odabranoj kategoriji : Economic – Classic – Comfort)
– 7 noćenja na jedrilici,
– usluge profesionalnog skipera, dobrog poznavaoca lokaliteta,
– organizacija penjanja na najboljim penjačkim lokacijama Hvara, Visa, Šolta i Čiova u varijantama penjanja sa užetom na stene visoke do 45m i deep wather solo penjanje
– osnovna oprema za penjanje, postavljanje staza i osiguravanje penjača,
– posteljina i peškiri,
– završno čišćenje broda,
– lučke takse za 2 noćenja (pristajanja) na vezu sa vodom i strujom,
– pomoćni čamac.

U CENU NIJE UKLJUČENO:
– *prevoz do mesta isplovljavanja (i nazad): cca 60€ po osobi,
– patike za penjaje: 35€
– utrošeno gorivo tokom plovidbe: cca 20€ po osobi,
– ostale lučke takse (u zavisnosti od toga da li se spava po uvalama ili zvaničnim lukama na sidru, bovi ili doku – u dogovoru sa posadom),
– povratni depozit (garancija) da ne dođe do oštećenja broda i inventara: cca 200€ po osobi,
– ishrana skipera tokom plovidbe (uglavnom se hrani kao i posada, na brodu),
– međunarodno zdravstveno putno osiguranje : cca 10€,
– hrana / piće : cca 100€,
– lični troškovi : cca 50€.

*mogućnost organizovanog prevoza kombijem

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA
– Rezervacija: 150€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od popunjavanja prijave – elektronskog Ugovora.
– Uplata druge rate u visini od 150€ ne kasnije od 45 dana pre datuma polaska, uplata ostatka aranžmana ne kasnije od 20 dana pre datuma polaska
– Mogućnost plaćanja na odložene rate čekovima građana ili putem administrativne zabrane i to 2 odložene mesečne rate od po 50€
– Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
– Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159- 27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php
– Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu.
Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na (u vidu odgovora na mejl ili potpisa). ukupnu cenu putovanja i to:
– 20% ako se putovanje otkaže do 60 dana pre početka putovanja
– 40% ako se putovanje otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja
– 60 % ako se otkaže 29 do 15 dana pre početka putovanja
– 80 % ako se otkaže 14 do 7 dana pre početka putovanja
– 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

Please follow and like us:

Za penjače pravi raj. Stene uz more visine od 30m do 45m sa ukupno 150 staza za penjanje. Težine se kreću od 4c do 7b a oko 50% staza  je u rasponu ocena 4a do 6a.

Sportska oprema za penjanje je obezbeđena kao i instruktor. Za one koji se nikad nisu oprobali u penjanju ovo će biti kao odlazak na “mesec”, ako je ljudska noga ikada i kročila na ovaj Zemljin prirodni satelit. Početnicima će biti postavljene staze a njihovo je samo da uživaju. Uz savete instruktora će lako savladati osnove penjanja.

Osim penjanja sa užetom posetićemo i jedno od najboljih deepwather penjališta na jadranu koje se nalazi na obalama ostrva Šolte.

1. dan – subota @ Trogir/Šolta

Dolazak u marinu Trogir. Pauza u supermarketu da bi opskrbili neophodnim potrebštinama za boravka na jedrilici (hrana i piće). Preuzimanje broda do 17h.
Raspoređivanje u kabine. Upoznavanje sa kapetanom broda – skiperom, pravilima ponašanja i dužnostima posade, osnovnim elementima broda, pravilima, obavezama, dogovor oko rute plovidbe.. ISPLOVLJAVANJE – osvajanje ostrva, plaža, uvala, gradića..

 

Ostrvo Šolta smestilo se nadomak Splita, udaljeno svega devet nautičkih milja, tako da je idealno odredište za prvo noćenje u divljoj prirodi, mirnoj uvali pod tepihom zvezda. Marina u Maslinici i selo Stomorska, to su nam opciona civilizovana odredišta! Nekada je stajalo samo kao siromašno ostrvo obasuto udobnom prirodom i ništa drugo nije moglo ponuditi a ovih dana iako se primetno razvilo zadržalo je tu izvornu prirodnu lepotu. Ostrvo Šolta je dovoljno malo da ga možete upoznati opuštajućom šetnjom kojoj doprinose kilometri pešačkih saza.

Penalište se nalazi na južnoj strani ostrva u predelu Križice iznad mora sa fantastičnim pogledom na pučinu te ostrva Brač, Hvar i Vis. Iako je stena iznad mora, smerovi nisu do same površine, jer se na cca 4m nalazi platforma na kojoj se može stajati. Takođe napravljen je i “gelender” (fiksno uže) po kojemu se može pristupiti smerovima sa donje strane te kao fiksna tačka za samoosiguranje penjača koji osigurava partnera.

2/3. dan – nedelja/ponedeljak @ Šolta/Brač

Brač, najveće ostrvo u Dalmaciji, treće po veličini na Jadranu. Takođe je jedno od najsunčanijih ostrva sa preko 2700 sati godišnje. Glavno odredište je Supetar u čijem se reonu nalazi jedna od najpoznatijih plaža Jadranskog mora – Zlatni Rat.

Penjačke lokacije:
Ložišća / Bobovića – početnici
Smrka (brač) – hard level
Vidova gora – nacionalni park, pešakča tura

Ronilačka lokacija:
Babića stine
– Tokom urona videćete podvodne ruševine rimske vile (1.v.n.e.) sa mozaicima na dubini od 5 do 6m, dubine su između 12m i 22m. Na toj lokacji nalazi se mali zid te mnoge manje špilje i rupe u kojima se nalazi bujan podmorski životinjski i biljni svet. Osim mozaika moguće je videti hobotnice, mnoštvo fratri, glavoča, škarpoča, jata manjih riba, bogatu floru sa brojnim manjim koralima i raznim morskim travama.

4/5. dan – utorak/sreda @ Hvar

Hvar – ime ostrva je grčkog porekla (od grčke reči „Pharos“ – svetionik) i čini ga četvrtim hrvatskim ostrvom po površini.  Zbog velikoga broja sunčanih dana, često se naziva i Sunčani Hvar. Brojni restorani, barovi i klubovi čine Hvar savršenom party destinacijom. Krase ga i prelepa manja mesta poput Jelse i Vrboske. Najviši vrh otoka Hvara je Sveti Nikola 628m.

 

Pakleni ili Paklinski otoci, su grupa od 16 osrtva omiljenih kod brojnih profesionalnih i rekreativnih nautičara širom sveta.  Najposećenija područja su uvale Vinogradišće, marina Palmižana na suprotnim stranama Svetog Klementa, kao i Carpe Diem Beach, party raj na Marinkovcu!

 

Penjačke lokacije:

Velika stinava – medium
Sveta Nedilja (Deep water )

Kada govorimo o sportskom penjanju, sve se dogodilo praktično u posljednjih pet godina. Smerovi su uređivani planski, na nekoliko različitih lokacija i orijentacija, pa je penjanje na Hvaru sada prava stvar.

Sveta Nedilja, i Velika stiniva najpoznatija su penjačka odredišta na Hvaru, ali ako dodamo Straćine i Milnu, te novi Pokrivenik koja su novija penjališta doći ćemo do zaključka da ovo je ostrvo MUST VISIT meka svih ljubitelja penjanja. Tu još dodajmo brojku od ukupno preko 300 sportskih smerova na ostrvu i 300 sunčanih dana u godini…treba li bolja preporuka?

Penjališta na Hvaru svojim izgledom i ambijentom sigurno su jedna od najlepših u Dalmaciji.

 

6/7. dan – četvrtak/petak @ Vis / Čiovo

Po mnogima mozda i najljepsa plaza na Jadranu nalazi se u uvali Stiniva na otoku Visu.Pretpostavlja se da je u proslosti nastala urusavanjem stropa spilje i zakonom je zasticen spomenik prirode od 1967 godine.Izuzetno je nepristupacan prilaz s kopnene strane kojom se moze doci polusatnim hodom i to iskljucivo strmom kozjom stazom.Unatoc tome Stiniva svojom ljepotom i neobicnim izgledom privlaci mnogobrojne turiste.Uvala je i omiljena destinacija domacih i stranih vlasnika jahti.

Vis je 45 km je udaljen od kontinentalnog kopna. S Obzirom na dugogodišnju izolovanost Visa, ovo ostrvo uspelo je da ostane oaza mira i netaknute prirode i upravo zbog toga Vis je idealno mesto za letovanje ljudi koji žele miran odmor na malom mediteranskom ostrvu, bez gužve. Vis je veoma primamljiva destinacija i za ljubitelje nautičkog turizma. Brojne prirodne atrakcije koje su zanimljive radoznalim turistima kao što su Modra špilja, Medvidina i špilja na ostrvu Ravnik, mala ostrva Jabuka, Brusnik, Svetac, Palagruža, uvala Stiniva, raspoređene su svuda po ostrvu.

Južna strana Čiova je doslovno raj za deep water solo! To je prostrano područje prekrasne prirode i mogli bi reći neverovatnije velikog potencijala za vrhunsko penjanje koje bi zadovoljilo i najveće svetske dws sladokusce! Nagib stene ide od srednje jakih (bogati velikim hvatištima), do vertikalnih i vrlo atraktivnih ploča koje su pune polica raznih veličina. Ta raznolikost je jako dobra jer se pametnom kombinacijom smerova i sektora možete napenjati koliko vam srcu drago.

8. dan – subota @ Trogir

Napuštanje broda do 09:00h. Provera brda. Rastanak 🙁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Jadransko more: Hvar”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Price:515.00

Or

Saznajte sve ono što vas zanima u vezi ove ture