Jonsko more – Krf >>> Lefkada

Code: jul / avg / sept / oct
8 DAYS - 7 NIGHTS
 • puno-jedro
 • kasiopi
 • sivota
 • parga
 • Gaios-Port1
 • antipaxos
 • voutoumi-antipaxos
 • Paleokastritsa-Beach
 • puno-jedroLaka (1)
 • GAIOS_F
 • antipaxos2
 • antipaxos1
 • gidaki-34
 • lefkada-plaze-slike
 • Frikes village, Ithaca
 • asos kefalonia
 • asos kefalonia1
 • lefkas marina
 • party sailing654
 • puno-jedro_party sailing2
 • puno-jedro_septembar2018
 • puno-jedrofamiliy sailing
 • sailing-trip-boomerang-whitsundays
 • puno-jedro
 • Wanderlust-Chloe-puno-jedro
 • puno-jedro-sailing-greece-chilling-reading-books
 • puno-jedro-sailing-turkey-sunbathing-and-relaxing
 • Party-in-Croatia
 • sailing_food
 • Sailing-holiday-and-party

CENOVNIK : Jonsko more RUTA #3 [jun - jul - avgust - septembar ]

LUKA PERIODtip jedrilice
ECONOMIC
"tip jedrilice
CLASSIC"
TIP NAJMAprijave
pre 15.06.
prijave
posle 15.06.
A: Krf >>> B: Lefkadajedrilicajul / avgust 2020.445€495€
A: Krf >>> B: Lefkadajedrilicajun / septembar 2020.385€435€

NAPOMENA: cene u tabeli su podložne promeni u toku aprila i maja shodno usaglažavanju ponude.

Economic jedrilice:
2002-2007. god
Classic jedrilice: 2008-2012. god
Comfort jedrilice: 2013-2020. god

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

U CENU UKLJUČENO:
– najam broda na period od 8 dana (u odabranoj kategoriji : Economic – Classic – Comfort)
– 7 noćenja na jedrilici
– usluge profesionalnog skipera, dobrog poznavaoca lokaliteta
– posteljina i peškiri
– završno čišćenje broda
– lučke takse
– pomoćni čamac

U CENU NIJE UKLJUČENO:
– *prevoz do mesta isplovljavanja (i nazad): cca 60€ po osobi
– utrošeno gorivo tokom plovidbe: cca 20€ po osobi
– povratni depozit (garancija) da ne dođe do oštećenja broda i inventara: cca 200€ po osobi
– ishrana skipera tokom plovidbe (uglavnom se hrani kao i posada, na brodu)
– međunarodno zdravstveno osiguranje : cca 10€
– hrana / piće : cca 100€
– lični troškovi : cca 50€

*mogućnost organizovanog prevoza kombijem

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA
– Rezervacija: 150€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od popunjavanja prijave – elektronskog Ugovora.
– Uplata druge rate u visini od 150€ ne kasnije od 45 dana pre datuma polaska, uplata ostatka aranžmana ne kasnije od 20 dana pre datuma polaska
– Mogućnost plaćanja na odložene rate čekovima građana ili putem administrativne zabrane i to 2 odložene mesečne rate od po 75€
– Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Železnička 40, 21000 Novi Sad.
– Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159- 27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora. Molimo Vas da na dan uplate na naznačenom linku proverite kursnu listu: http://www.nlb.rs/o_kurs_lista.php
– Obratite pažnju na vrednost eura za efektivna prodajani kurs, u polju koje se nalazi u donjem desnom uglu.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu.
Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na (u vidu odgovora na mejl ili potpisa). ukupnu cenu putovanja i to:
– 20% ako se putovanje otkaže do 60 dana pre početka putovanja
– 40% ako se putovanje otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja
– 60 % ako se otkaže 29 do 15 dana pre početka putovanja
– 80 % ako se otkaže 14 do 7 dana pre početka putovanja
– 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

Please follow and like us:

1. dan – subota @ Sivota – Parga  [25km / 13.5nm]

Dolazak u marinu Patria.
Pauza u supermarketu da bi opskrbili neophodnim potrebštinama za boravka na jedrilici (hrana i piće).
Preuzimanje broda do 17h.
Raspoređivanje u kabine. Upoznavanje sa kapetanom broda – skipreom, pravilima ponašanja i dužnostima posade, osnovnim elementima broad, pravilima plovidbe, obavezama, dogovor oko rute plovidbe.. isplovljavanje!
Osvajanje ostrva, plaža, uvala, gradića ..
Sivota je gradić poznat po veoma razvijenim ugostiteljskim objektima, rizortovima. Poseduje veliki broj plaža sa čistom vodom koje se protežu na nekoliko manjih ostrva.
Plava i zelena boja predstavljaju ovu oblast i osnovni su razlog zašto se Sivoda smatra jednim od najegzotičnijih destinacija u Grčkoj.
Slatka zelene ostrvca, zaštićene plaže sa kristalno čistom vodom i tajnim uvalama su nagoveštaj mirne i karakteristične prirode. Ovo je omiljeno mesto za sve jedriličare koji istražuju Jonsko more.
Najpoznatija plaža se nalazi na Agios Nikolaos i podseća svojim bojama na luksuzni bazen a okružena je prelepim zelenim četinarima. Bela Vraka je druga savršena plaža kojoj prilazite prelaskom uskog zlatnog peščanog mosta koji je povezuje sa kopnom.
Parga je poznata kao pomorski gradić u blizini Preveza kao i popularno letovalište. Amfiteatarski izgrađeno gnezdo u slikovitom zalivu gde šumovito ostrvce Panagia leži u senci venecijanskog zamka.
Prošetajte starim gradom koji ima prepoznatljiv i zadivljujuć stil gradnje kuća, kaldrmastim ulicama pod lukovima koje su okružene prelepim cvetnim vrtovima i šarenim kućama. Završite dan u nekom od lolalnih barova sa prelepim zalaskom sunca koji vam ovo mestu pruža. Obližne plaže Krioneri i Piso-Krioneri , Valtos i ošumljena plaža Lichnos i Sarakiniko.

2. dan – subota @ Paksos [30km / 16.2nm]

Paksos nema aerodrom, do njega se može doći samo trajektom i stoga se zaštitio od naleta modernog turizma. Paxos je ostrvo beskrajnih maslinjaka, dok je Antipaxos zapravo jedan veliki vinograd.  Ovde ćete naići na ležeran tempo života, i dalje spor, veoma opuštajuć uz iskreno prijateljsko grčko gostoprimstvo u svom najboljem izdanju.
Selo Gaios je glavni grad Paksosa i centralna luka na ostrvu. Čim uđete u Gaios videćete dva zelena ostrva, ostrvo Panagia i ostrvo Svetog Nikole. Na ostrvu Svetog Nikole naći ćete Venecijansku tvrđavu izgrađenu korišćenjem dizajna čuvenog italijanskog pronalazača i umetnika Leonarda da Vinčija.   Na istočnoj strani je locirano šarmantno ribarsko selo Logos. Ono je najmanje, ali i najslikovitije. Kamene kuće i šareni prozori vas prosto očaraju. Nekoliko barova i restorana okružuju prilaz vodi, a ovde se nalazi i odlična pekara. Na jednom kraju Logosa pronaći ćete dugo napuštenu zgradu sa velikim dimnjakom, nekada fabriku sapuna od maslina.
Postoje odlične taverne u Logosu koje su veoma popularne među meštanima i turistima, pa se isplati rezervisati sto, posebno u avgustu kako biste se spasli razočarenja. Barovi služe sveže voće i alkoholne koktele, zajedno sa širokim izborom pića i kafa.  Kada obiđete ova mesta, pustite noge da same idu i samo šetajte ostrvom. Ima mnogo pešačkih staza kroz maslinovo drveće, gde ćete videti stara sela i crkve. Možete hodati kroz zapadnu obalu i da ovom prilikom posetite Tripitos – impresivni kameni luk, ili da uživate u pogledu dramatičnih belih litica Erimitis, kao i u poseti napuštenom selu i napraviti par odličnih fotografija.

3. dan – utorak @ Paxos – Antipaksos [15km / 8.1nm]

Antipaksos – ovo je baš malo ostrvo (samo 4km dugo), potpuno netaknuto i zaista idealno za odmor, ako iskonski želite da pobegnete od svega. Ne postoje prodavnice, nema pravih puteva. Na ostrvu ima samo nekoliko taverni, rasutih kuća i vinograda.  Na Antipaksosu je fokus na miru i tihim, predivnim plažama, kao što su Vrika i Voutoumi, poznate po svojim transparentnim vodama i pejzažom koji oduzima dah. Vrika ima čist beli pesak, dok se na Voutoumi pesak nalazi ispod površine vode.   Antipaksos je krečnjačko ostrvo. Zbog toga je pored svojih prelepih plaža, dom za duge, bele delove obale. Takođe ima dosta maslinjaka i veliki vinograd, koji proizvodi vrhunsko vino, koje najčešće lokalci proizvode za svoje potrebe i svoje goste… Zbog svoje strukture, ostrvo je ispunjeno uvalama, pećinama i špiljama.  Neverovatni kontrast koji prave bele stene i kristalno tirkizne vode je prizor za pamćenje.
U Grčkoj mitologiji Posejdon je stvorio ovo ostrvo udareći svojim trozupcem u Krf kako bi stvorio sebi i svojoj ženi Amfitriti mirno mesto za uživanje.

4. dan – sreda @ Lefkada/Kefalonia [85km / 45.9nm]

Porto Kaciki – da li je najlepša u Grčkoj, najlepša plaža na Mediteranu? Ako stignete pre 11h pre podne, cela plaža biće u senci litice koja se nalazi iznad nje, dok se popodne stvaraju talasi koji dopiru čak do polovine plaže. Jun i septembar su pravo vreme za uživanje na ovoj plaži jer nema gužve.
Asos – venecijansko utvrđenje, poluostrvo, koje takođe ima predivnu plažu, sa prozračnom vodom boje tirkiza. Nekoliko restorana i taverne koji se nižu jedan uz drugog tik uz more služe najbolju i najsvežiju ribu i sve vrste specijaliteta.

5. dan – četvrtak @ Kefalonija [22km / 11.88nm]

Mirtos – plaža je zaštitni znak Kefalonije. Ona je uvrštena u listu najlepših na svetu. Beli šljunak , tirkizno more i neprekidni talasi koji joj daju dodatnu dozu mistike i neosvojivosti, kao i svakoj lepoti. Nekolicina manjih uvala i plaža dostupnih samo brodom mogu biti čak i interesantnije ukoliko užitave u nenaseljenim predelima.
Fiskardo – Neki ga zovu i grčki “Sen Trope”, zbog njegovog mondenskog duha, predivnih restorana, ribarsko mesto koje privlači najluksuznije jahte, jedrilice i kruzere.
Pored Fiskarda smeštena je jedna od najlepših plaža, plaža Emblisi kao i plaže Dafnoudi i Kimilia. To je sever ostrva koje uz mesto Ag. Efimija čini da se osetite da ste u nekoj vrsti Švajcarske na moru.

6. dan – petak @ Itaka [25km/ 13.5nm]

Itaka – minijaturno Jonsko ostrvo, Itaka, nije pogođeno masovnim turizmom. Na ostrvo mahom dolaze oni koji tamo imaju nekoga , familiju ili prijatelje. Česta je pojava da na omanjoj plaži budete potpuno sami. Itaka je prvenstveno poznata kao matična luka i postojbina Odiseja, neuništivog Homerovog junaka.
Plaže su šljunkovite i kamenite i predstavljaju oazu mira. Razuđena obala Itake nije velika: 20 km duga i 8 km široka. Egzogi, na severu jedno od najstarijih sela. Kuće datiraju iz 18. veka izvestan broj njih su puste. Samo vizantijska crkva Agia Marina, bela sa neboplavom kupolom, izgleda pristojno.
25 kilometara severno od Vatija, centralnog mesta ovog ostrva, nalazi se selo Kioni. Ušuškano, tradicionalno selo sa bogatom prirodom. Sa zelenih obronaka spuštaju se kuće do zaliva u obliku potkovice, duž luke su načičkane taverne.
Istočno od Vatija u hladu visokih čempresa, nalazi se duga, uska plaža Skinos, odlično mesto za one koji beže od jakog sunca, koje ovde popodne brzo zađe.

7. dan – subota @ Itaka – Meganisi [33km / 17.82nm]

Meganisi prepuno je tirkiznih i nenaseljenih uvala. Na njemu je poznata pećina Papanikolis, odnosno Daimonas, u kojoj se, posle kapitulacije Grčke, 1941. godine, skrivala podmornica i koristila pećinu kao bazu za podvodne operacije.

8. dan – subota @ Lefkas [15km / 8nm]

Napuštanje broda do 09:00h. Provera broda. Rastanak  

Please follow and like us:

2 reviews for Jonsko more – Krf >>> Lefkada

 1. Rated 5 out of 5

  Marina

  Nezaboravno letovanje koje bih ponovila bezbroj puta 🙂 Ne znam da li sam vise bila odusevljena rutom, atraktivnim plazama dostupnim samo sa mora, fenomenalnom ekipom ili predivnim pogledom na podignuta jedra 🙂 Ne propustiti…nikako 🙂

 2. Rated 5 out of 5

  Duska Sisakovic

  Odlicna tura sa prelepim plazama. Spavali smo nekoliko dana samo i divljim uvalama, jutarnja kafa a nigde nikoga oko vas je divno iskistvo 🙂 Za one koji idu prvi put na jedrenje topla preporuka za ovu rutu i celo Jonsko more, umereno je a dozivi se jedrenje u potpunom smislu. Hvala i odlicnoj ekipi sa kojom smo jedrili! Idemo ponovo sve svake godine 🙂

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Price:425.00

Or

Saznajte sve ono što vas zanima u vezi ove ture