Jonsko more – Krf

Code: jul / avg / sept / oct
7 DAYS - 7 NIGHTS
Category:
 • puno-jedro
 • antipaxos
 • voutoumi-antipaxos
 • puno-jedro_oldschool
 • sivota
 • puno-jedro_familiy sailing8
 • sidari-kanali-tis-agapis-kerkura-1
 • puno-jedro-sailing-croatia-lunch-on-the-yacht1
 • sidari 73112-Sunset-Beach
 • puno-jedro_trimamnje jedara
 • parga
 • puno-jedro-sailing-croatia-swim-stop-diving-in
 • puno-jedro_healthy sailing4
 • paleoksatrica
 • Paleokastritsa-Beach
 • large_green-caves3
 • puno-jedro-Jeremy-Gleeson-Marketing-Director-Cruise-Croatia-Greece-Turkey-05
 • puno-jedroLaka (1)
 • kasiopi
 • puno-jedro_familiy sailing
 • puno-jedro_familiy sailing45
 • Gaios-Port1
 • GAIOS_F
 • erikoussa island
 • puno-jedro-greece-sail-island-trips-103
 • puno-jedro27145331_10155006283321555_1689239589_o
 • corfu-town-greece-13435
 • corfu tow
 • antipaxos2
 • antipaxos1
 • puno-jedro-sailing-croatia-beach-party
 • hostess_01
 • puno-jedro_h74em
 • puno-jedro_doručak
 • puno-jedro_as-above-so-belove
 • puno-jedro_climb

CENOVNIK : Jonsko more RUTA #2 [jun - jul - avgust - septembar ]

LUKA PERIODtip jedrilice
ECONOMIC / CLASSIC
tip jedrilice
COMFORT
prijave
posle 15.06.
prijave
posle 15.06.
Krfjedrilicajul - avgust 385€445€
Krfjedrilicajun - septembar
365€425€

NAPOMENA: cene u tabeli su podložne promeni u toku aprila i maja shodno usaglažavanju ponude.

Economic jedrilice:
2002-2008. god
Classic jedrilice: 2009-2015. god
Comfort jedrilice: 2016-2022. god

 

U CENU UKLJUČENO:
– najam broda na period od 8 dana (u odabranoj kategoriji : Economic – Classic – Comfort)
– 7 noćenja na jedrilici
– usluge profesionalnog skipera, dobrog poznavaoca lokaliteta
– posteljina i peškiri
– završno čišćenje broda
– lučke takse
– pomoćni čamac

U CENU NIJE UKLJUČENO:
– *prevoz do mesta isplovljavanja (i nazad): cca 60€ po osobi
– taksi od luke Guvija do luke Krf : cca 5€
– trajekt od luke Krf do luke Igumenica : cca 5€
– utrošeno gorivo tokom plovidbe: cca 20€ po osobi
– povratni depozit (garancija) da ne dođe do oštećenja broda i inventara: cca 200€ po osobi
– ishrana skipera tokom plovidbe (uglavnom se hrani kao i posada, na brodu)
– međunarodno zdravstveno osiguranje : cca 10€
– hrana / piće : cca 100€
– lični troškovi : cca 50€

*mogućnost organizovanog prevoza kombijem

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA
– Rezervacija: 150€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od popunjavanja prijave – elektronskog Ugovora.
– Uplata druge rate u visini od 150€ ne kasnije od 45 dana pre datuma polaska, uplata ostatka aranžmana ne kasnije od 20 dana pre datuma polaska
– Mogućnost plaćanja na odložene rade čekovima građana ili putem administrativne zabrane i to 2 odložene mesečne rate od po 75€
– Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Narodnog fronta 10, 21000 Novi Sad, po srednjem kursu NBS.
– Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159- 27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu.
Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na (u vidu odgovora na mejl ili potpisa). ukupnu cenu putovanja i to:
– 20% ako se putovanje otkaže do 60 dana pre početka putovanja
– 40% ako se putovanje otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja
– 60 % ako se otkaže 29 do 15 dana pre početka putovanja
– 80 % ako se otkaže 14 do 7 dana pre početka putovanja
– 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

Please follow and like us:

1. dan – subota @ Sivota

Dolazak u marinu Patria.
Pauza u supermarketu da bi opskrbili neophodnim potrebštinama za boravka na jedrilici (hrana i piće).
Preuzimanje broda do 17h.
Raspoređivanje u kabine. Upoznavanje sa kapetanom broda – skipreom, pravilima ponašanja i dužnostima posade, osnovnim elementima broad, pravilima plovidbe, obavezama, dogovor oko rute plovidbe.. isplovljavanje!
Osvajanje ostrva, plaža, uvala, gradića ..
Sivota je gradić poznat po veoma razvijenim ugostiteljskim objektima, rizortovima. Poseduje veliki broj plaža sa čistom vodom koje se protežu na nekoliko manjih ostrva.
Plava i zelena boja predstavljaju ovu oblast i osnovni su razlog zašto se Sivoda smatra jednim od najegzotičnijih destinacija u Grčkoj.
Slatka zelene ostrvca, zaštićene plaže sa kristalno čistom vodom i tajnim uvalama su nagoveštaj mirne i karakteristične prirode. Ovo je omiljeno mesto za sve jedriličare koji istražuju Jonsko more.
Najpoznatija plaža se nalazi na Agios Nikolaos i podseća svojim bojama na luksuzni bazen a okružena je prelepim zelenim četinarima. Bela Vraka je druga savršena plaža kojoj prilazite prelaskom uskog zlatnog peščanog mosta koji je povezuje sa kopnom.

2. dan – nedelja @ Sivota – Parga [25km / 13.5nm]

Parga je poznata kao pomorski gradić u blizini Preveza kao i popularno letovalište. Amfiteatarski izgrađeno gnezdo u slikovitom zalivu gde šumovito ostrvce Panagia leži u senci venecijanskog zamka.
Prošetajte starim gradom koji ima prepoznatljiv i zadivljujuć stil gradnje kuća, kaldrmastim ulicama pod lukovima koje su okružene prelepim cvetnim vrtovima i šarenim kućama. Završite dan u nekom od lolalnih barova sa prelepim zalaskom sunca koji vam ovo mestu pruža. Obližne plaže Krioneri i Piso-Krioneri , Valtos i ošumljena plaža Lichnos i Sarakiniko.

3. dan – ponedeljak @ Paxos [27km / 15nm]

Paksos nema aerodrom, do njega se može doći samo trajektom i stoga se zaštitio od naleta modernog turizma. Paxos je ostrvo beskrajnih maslinjaka, dok je Antipaxos zapravo jedan veliki vinograd.  Ovde ćete naići na ležeran tempo života, i dalje spor, veoma opuštajuć uz iskreno prijateljsko grčko gostoprimstvo u svom najboljem izdanju.
Selo Gaios je glavni grad Paksosa i centralna luka na ostrvu. Čim uđete u Gaios videćete dva zelena ostrva, ostrvo Panagia i ostrvo Svetog Nikole. Na ostrvu Svetog Nikole naći ćete Venecijansku tvrđavu izgrađenu korišćenjem dizajna čuvenog italijanskog pronalazača i umetnika Leonarda da Vinčija.   Na istočnoj strani je locirano šarmantno ribarsko selo Logos. Ono je najmanje, ali i najslikovitije. Kamene kuće i šareni prozori vas prosto očaraju. Nekoliko barova i restorana okružuju prilaz vodi, a ovde se nalazi i odlična pekara. Na jednom kraju Logosa pronaći ćete dugo napuštenu zgradu sa velikim dimnjakom, nekada fabriku sapuna od maslina.
Postoje odlične taverne u Logosu koje su veoma popularne među meštanima i turistima, pa se isplati rezervisati sto, posebno u avgustu kako biste se spasli razočarenja. Barovi služe sveže voće i alkoholne koktele, zajedno sa širokim izborom pića i kafa.  Kada obiđete ova mesta, pustite noge da same idu i samo šetajte ostrvom. Ima mnogo pešačkih staza kroz maslinovo drveće, gde ćete videti stara sela i crkve. Možete hodati kroz zapadnu obalu i da ovom prilikom posetite Tripitos – impresivni kameni luk, ili da uživate u pogledu dramatičnih belih litica Erimitis, kao i u poseti napuštenom selu i napraviti par odličnih fotografija.

4. dan – utorak @ Paxos – Antipaksos [20km / 11nm]

Antipaksos – ovo je baš malo ostrvo (samo 4km dugo), potpuno netaknuto i zaista idealno za odmor, ako iskonski želite da pobegnete od svega. Ne postoje prodavnice, nema pravih puteva. Na ostrvu ima samo nekoliko taverni, rasutih kuća i vinograda.  Na Antipaksosu je fokus na miru i tihim, predivnim plažama, kao što su Vrika i Voutoumi, poznate po svojim transparentnim vodama i pejzažom koji oduzima dah. Vrika ima čist beli pesak, dok se na Voutoumi pesak nalazi ispod površine vode.   Antipaksos je krečnjačko ostrvo. Zbog toga je pored svojih prelepih plaža, dom za duge, bele delove obale. Takođe ima dosta maslinjaka i veliki vinograd, koji proizvodi vrhunsko vino, koje najčešće lokalci proizvode za svoje potrebe i svoje goste… Zbog svoje strukture, ostrvo je ispunjeno uvalama, pećinama i špiljama.  Neverovatni kontrast koji prave bele stene i kristalno tirkizne vode je prizor za pamćenje.
U Grčkoj mitologiji Posejdon je stvorio ovo ostrvo udareći svojim trozupcem u Krf kako bi stvorio sebi i svojoj ženi Amfitriti mirno mesto za uživanje.

5. dan – sreda @ Glifada – Paleokasrtica [65km / 35nm]

Glifada, jedna od najpopularnijih peščanih plaža na ostrvu poseduje plavu zastavu zbog svoje kristalno čiste vode okružena liticama. Plaža je primamljiva turistima i raspolaže sa dosta sadržaja za vodene sportove, taverne, ležaljke i suncobrane.
Paleokastrica se smatra jednim od najlepših sela na Krfu. U Grčkoj mitologiji važi za zaliv gde je Odisej  sreo Neusikaju po prvi put. Okolinu krase maslinjaci, brojni restorani.

6. dan – četvrtak @ Matraki – Erikuza – Otoni [65km / 35nm]

Erikuza je najsjevernije ostrvo Otonske grupe ostrva, a samim tim i najsjevernije ostrvo Grčke.  Ostrvo je od severne obale Krfa udaljeno oko 25 km. Na ostrvu živi oko 490 meštana, koji se oglavnom bave poljoprivredom, i to posebnom uzgajanjem maslina.  Glavna mesta na ostrvu su malena luka i selo Porto, kao i istoimeno selo Erikuza, koje se nalazi na istočnoj obali ostrva. Na Erikuzi postoje veoma duge pješčane plaže, više hotela, a morska voda oko ostrva je providna poput stakla. Dve najlepše plaže su Porto i Braghini.
Otoni – najviša tačka ostrva, a ujedno i najviši vrh ove male ostrvske grupe predstavlja vrh „Fano“ sa svojih 408 metara iznad morske površine. Najlepšim plažama je prilaz moguć brodom kao što su Amos, Molos, Kamini, Kanoula, Konteskes, Rogi, Fyki.. Veoma je poznato po mogućnosti za podvodno fotografisanje zbog interesantnoj geomorfologije morskog dna i mnogih pećina. Veoma često se mogu videti delfini dok s vremena na vreme u blizini pećine Kalipso mogu se zapaziti morske medvedice.
Matraki – poznata po svojim tavernama, plažama, šumama, prelepim prizorima, mnoštvu cveća.. Konfiguracija ostrva je gostoprimiva, prošetajte plažom dugom 2km i kroz šumovite brežuljke.

7. dan – petak @ Sidari – Kasiopi – Guvija- Krf / Kerkira [50km / 27nm]

Guvija / Kerkira – Krf je antički grad, a ujedno i glavni grad zelenog ostrva, koji potiče iz osmog veka pre nove ere.
Od Vizantijaca, Venecijanaca, pa sve do Francuza i Engleza kojima je pripadao kroz istoriju, Krf se menjao i primao nova obeležja i izgled. Pa ipak, najjači pečat ovom gradu su ostavili Venecijanci i zato Krf daje utisak više italijanskog nego grčkog grada sa tipičnom plavo-belom arhitekturom.

8. dan – subota @ Guvija [Okm / Onm]

Luka Guvija, provera i napuštanje broda do 09:00h. Prelazak trajektom do luke Igumenica, povratak za Srbiju.

Please follow and like us:

2 reviews for Jonsko more – Krf

 1. Rated 5 out of 5

  Danilo Babic

  Odlicna organizacija! Uvek smo bili u rukama iskusnih skipera koji su nas konstantno edukovali i ukljucivali u svakodneve plovidbene obaveze sto je ucinilo to da nam nikad nije bilo dosadno vec dinamicno i zabavno. Brodovi su uvek bili odlicni tako smo imali osecaj konfora. Destinacije su isplanirane sa merom, taman se obidje toliko ostrva i mesta da ne bude naporno. Bitno je samo organizovati dobru ekipu i opistiti se, jedinstven je nacin odmora zaista. Sve pohvale i vidimo se na jedrenju i ove godine!!!

 2. Rated 5 out of 5

  Marko Grozdić

  Ubedljivo najbolje iskustvo sto se tice odlaska na more! Mi smo u junu 2017 plovili iz Lefkade preko Kefalonije, Paksosa skroz severno oko Krfa.. Vrlo toplo bih preporucio svima da se ukrcaju i uzivaju u STVARNO punim jedrima!

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Or

Saznajte sve ono što vas zanima u vezi ove ture