Jonsko more – Lefkada

Code: jul / avg / sept / oct
7 DAYS - 7 NIGHTS
 • puno-jedro
 • 100_3461
 • asos kefalonia
 • asos kefalonia1
 • Aerial view of Agios Nikolaos blue caves in Zakynthos (Zante) island, in Greece
 • fiskardo-23
 • gidaki-34
 • Frikes village, Ithaca
 • lefkada-plaze-slike
 • lefkas marina
 • meganisi
 • yellow-submarine-marathonisi
 • zakintos-3
 • puno-jedro83d127c6e91b17ad99a20acac2ac6952
 • 131puno-jedro
 • 934
 • 984635
 • 9261185_jeremy-gleeson-marketing-director-puno-jedro
 • puno-jedro-croatia_ff5a0b66_m
Lefkada – Kefalonija – Zakintos

CENOVNIK : Jonsko more RUTA #1 [jun - jul - avgust - septembar ]

LUKATIP NAJMAPERIODtip jedrilice
ECONOMIC / CLASSIC
tip jedrilice
COMFORT
prijave do 15.06.prijave
posle 15.06.
Lefkadajedrilicajun / septembar 395€455€
Lefkadajedrilicajul 449€495€
Lefkadakabina16-23 jul 489€---
Lefkadajedrilicaavgust 479€535€
Lefkadakabina 06-13. avgust ---565€
Lefkadakabina 13-20. avgust 495€555€
Lefkadajedrilicaavgust / septembar 395€455€
prijave do 20.07.prijave
posle 20.07.
Lefkadakabina03-10. septembar 425€465€
Lefkadakabina10-17. septembar 385€425€

Economic jedrilice: 2002-2008. god
Classic jedrilice: 2009-2015. god
Comfort jedrilice: 2016-2022. god

TIP NAJMA:
najam jedrilice se odnosi na bukiranje celokupne jedrilice u proizvoljnom terminu u datom mesecu, smene subota / subota. Definisana cena se odnosi na jedrilice su 5-6 kabina dakle za maksimalnu popunjenost od 10-11 osoba + skiper.

najam kabine se odnosi na bukiranje kabine za 2 osobe u definisanom terminu. Definisana cena se odnosi na jedrilice su 5-6 kabina dakle za maksimalnu popunjenost od 10-11 osoba + skiper.

NAPOMENA: cene zakupa “jedrilice” u tabeli su podložne promeni shodno datoj raspoloživosti u momentu rezervacije i potvrde. Raspored u kabinama se pravi na licu mesta shodno strukturi posade. Ležaj u salonu se koristi kao krevet, u nekim jedrilicama se salon rasklapa u veliki bračni krevet, koji se takođe koristi za spavanje.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

U CENU UKLJUČENO:
– najam broda na period od 8 dana (u odabranoj kategoriji : Economic – Classic – Comfort)
– 7 noćenja na jedrilici
– usluge profesionalnog skipera, dobrog poznavaoca lokaliteta
– posteljina i peškiri
– završno čišćenje broda
– lučke takse
– vanbrodski čamac

U CENU NIJE UKLJUČENO:
– prevoz do mesta isplovljavanja i nazad: cca 60€ po osobi
– utrošeno gorivo tokom plovidbe: cca 20€ po osobi
– povratni depozit (garancija) da ne dođe do oštećenja broda i inventara: cca 250€ po osobi
– ishrana skipera tokom plovidbe (uglavnom se hrani kao i posada, na brodu)
– međunarodno zdravstveno osiguranje : cca 10€
– hrana / piće : cca 100€
– lični troškovi : cca 50€

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

NAČIN REZERVACIJE I PLAĆANJA
– Rezervacija: 150€ sklapanje Ugovora, tj. u roku od 3 radna dana od popunjavanja prijave – elektronskog Ugovora.
– Uplata druge rate u visini od 150€ ne kasnije od 45 dana pre datuma polaska, uplata ostatka aranžmana ne kasnije od 20 dana pre datuma polaska
– Mogućnost plaćanja na odložene rate čekovima građana ili putem administrativne zabrane i to 2 odložene mesečne rate od po 75€
– Uplate se vrše na tekući račun turističke agencije Bon Voyage, Narodnog fronta 10, 21000 Novi Sad, po srednjem kursu NBS.
– Broj tekućeg računa u NLB banci 310-159- 27, poziv na broj je broj Vašeg ugovora

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA
Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora i da traži saglasnost o prijemu.
Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na (u vidu odgovora na mejl ili potpisa). ukupnu cenu putovanja i to:
– 20% ako se putovanje otkaže do 60 dana pre početka putovanja
– 40% ako se putovanje otkaže 59 do 30 dana pre početka putovanja
– 60 % ako se otkaže 29 do 15 dana pre početka putovanja
– 80 % ako se otkaže 14 do 7 dana pre početka putovanja
– 100 % ako se otkaže 6 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

Please follow and like us:

1. dan – subota @ Lefkada [18km / 9nm]

Dolazak sopstvenim prevozom (u slučaju veće grupe mogućnost organizovanog prevoza) u marinu Lefkas.
Pauza u supermarketu da bi se opskrbili neophodnim potrebštinama za boravka na brodu (hrana i piće).
Preuzimanje broad do 17h.
Raspoređivanje u sobe. Upoznavanje sa kapetanom broda – skipreom, osnovnim elementima broad, pravilima plovidbe, obavezama, dogovor oko rute plovidbe.. isplovljavanje!
Osvajanje ostrva, plaža, uvala, gradića  
Lefkada – prvi put se pominje u Homerovo doba, neki čak tvrdi da je Lefkada zapravo Itaka, rodno mesto Odiseja. Zajedno sa ostrvima Meganisi, Kalamos, Kastos, Scorpios, Skorpidi, Matouri, Sparti, Tilia, Kitros i drugim manjim ostrvima čine pokrajinu Lefkada, sa gradom Leukadom kao prestonicom.
Skorpios – Najpoznatije privatno ostrvo poznato kao Onazisovo ostrvo, koje je do nekada pripadalo moćnom grčkom multimilioneru Aristotelu Onazisu, a sada ga je na 99 godina iznajmio ruski bogataš Dmitrij Ribolovljev. Na ovom ostrvu se oženio sa Žaklinom Kenedi, udovicom Džona Kenedija. Onazis je tu, sa svojom kćerkom Kristinom i sinom Aleksandrosom i sahranjen.
Meganisi prepuno tirkiznih uvala. Na njemu je poznata pećina Papanikolis, odnosno Daimonas, u kojoj se, posle kapitulacije Grčke, 1941. godine, skrivala podmornica i koristila pećinu kao bazu za podvodne operacije.

2. dan – nedelja @ Lefkada/Itaka [33km / 18nm]

   

Itaka – minijaturno Jonsko ostrvo, Itaka, nije pogođeno masovnim turizmom. Na ostrvo mahom dolaze oni koji tamo imaju nekoga , familiju ili prijatelje. Česta je pojava da na omanjoj plaži budete potpuno sami. Itaka je prvenstveno poznata kao matična luka i postojbina Odiseja, neuništivog Homerovog junaka.
Plaže su šljunkovite i kamenite i predstavljaju oazu mira. Razuđena obala Itake nije velika: 20 km duga i 8 km široka. Egzogi, na severu jedno od najstarijih sela. Kuće datiraju iz 18. veka izvestan broj njih su puste. Samo vizantijska crkva Agia Marina izgleda pristojno: bela sa neboplavom kupolom.
25 kilometara severno od Vatija nalazi se selo Kioni. Ušuškano, tradicionalno selo sa bogatom prirodom. Sa zelenih obronaka spuštaju se kuće do zaliva u obliku potkovice, duž luke su načičkane taverne.
Istočno od Vatija u hladu visokih čempresa, nalazi se duga, uska plaža Skinos, odlično mesto za one koji beže od jakog sunca, koje ovde popodne brzo zađe.

3. dan – ponedeljak @ Itaka / Zakintos [70km / 38nm]

  

Laganas / Marine Park – ostrvo kornjača – zaliv dugačak skoro devet kilometara, poznat po svojoj ulozi zaštićenog prirodnog parka – rezervata morskih kornjača. One od juna do septembra izlaze noću na plaže u zalivu, tamo snesu jaja i zakopaju ih u pesak, da bi kasnije armija kornjačica jurnula nazad u more – Jonsko, pa Sredozemno, pa ko zna gde. Četiri omiljena mesta ovih morskih bića su plaže Kalamaki, Sekania, Dafni i Gerakas

4. dan – utorak @ Zakintos [65km / 35nm]

   

Zakintosa – čuvenu “brodolomničkuShipwreck ili Navagio plažu. Predivna plaža sa belim šljunkom, na koju se pre pet decenija nasukaše neki krijumčari sa svojim brodom (koji, iako prava pravcata zarđala olupina – ispade zaštitni znak ove plaže), tirkizne boje vode, kojoj se može prići samo sa mora.
Agion Nikolas / sever Zakintosa. Spavanje u uvali.

5. dan – sreda @ Zakintos/Kefalonija [40km / 22nm]

Argostoli – glavni grad Kefalonije, još od 1757. Prelep “palmored” u luci, na širokoj, mozaikom ukrašenoj obali je jedno od obeležja ovoga gradića, ali tu je i niz primera moderne arhitekture, tu je i Drapano most, koji spaja Argostoli sa obalom nasuprot zaliva, i obeliskom na sredini mosta, veliki centralni gradski trg… Inače, ako već dođete do glavnog trga, a volite sladoled, možete obići čuvenu poslastičarnicu, za koju kažu da ima najbolji sladoled posle Sicilije.

6. dan – četvrtak @ Kefalonija [49km / 26.5nm]

    

Mirtos – plaža je zaštitni znak Kefalonije. Ona je uvrštena u listu najlepših na svetu. Beli šljunak , tirkizno more i neprekidni talasi koji joj daju dodatnu dozu mistike i neosvojivosti, kao i svakoj lepoti.
Asos – ured onih mesta zbog kojih vredi posetiti Kefaloniju spada i Asos, venecijansko utvrđenje, poluostrvo, koje takođe ima predivnu plažu, sa tom prozračnom vodom boje tirkiza. Da, može se reći da je ovo ostrvo kao i Itaka, koja pripada Kefaloniji, toliko raznovrsno da vam neće biti dosadno ni ceo mesec.

7. dan – petak @ Kefalonija/Lefkada [50km / 27nm]

  

Fiskardo – Neki ga zovu i grčki “Sen Trope”, zbog njegovog mondenskog duha, predivnih restorana, ribarsko mesto koje privlači najluksuznije jahte, jedrilice i kruzere.
Sledstveno tome, restorani i taverne služe najbolju i najsvežiju ribu i sve vrste specijaliteta.
Pored Fiskarda smeštena je jedna od najlepših plaža, plaža Emblisi. To je sever ostrva koje uz mesto Ag. Efimija čini da se osetite da ste u nekoj vrsti Švajcarske na moru.
Porto Kaciki – da li je najlepša u Grčkoj? Zvanično najlepša plaža na Mediteranu. Ako stignete pre 11 pre podne, cela plaža biće u senci litice koja se nalazi iznad nje, dok se popodne stvaraju talasi koji dopiru čak do polovine plaže. Jun i septembar su pravo vreme za uživanje na ovoj plaži jer nema gužvi. Ne zaboravite da na njoj zaista nema nikakve infrastrukture, ali je prednost ove plaže svakako njena izdvojenost od ostalih mesta.
Ako želite da uživate u sunčanom danu na mirnijem mestu, možete posetiti obližnju plažu Egremni.

8. dan – subota @ Lefkada [16km / 9nm]

Napuštanje broda do 09:00h. Provera brda. Rastanak  

Please follow and like us:

3 reviews for Jonsko more – Lefkada

 1. Rated 5 out of 5

  Vladimir

  Jedrenje je možda najbolji koncept letovanja, ikada. Samo dobra, raspoložena ekipa, željna avanture i vrhunskog provoda i ništa vam drugo ne treba. Osim možda malo alkohola, ipak se na brodu brzo ožedni. 😀
  Čitava preiča je toliko dobra što prvog dana sami pravite tačnu rutu i sami birate gde se koliko želite zadržati, šta videti i kojom brzinom sve to obići. Takođe se nudi izbor sidrenja, odnosno noćenja u urbanim sredinama sa restoranima i noćnim klubovima ili noćenja u malim uvalama bez traga civilizacije samo sa laganim talasima i zvezdama. Moja preproruka, probajte oba, naizmenično svaku drugu noć 🙂
  Pogotovo su neprocenjiva jutra u uvalama gde se pre nego što bilo kome i kažete dobro jutro ili pre nego što pomislite na jutarnju kafu, vi ste već sa par koraka i jednim malim skokom u izuzetno čistom moru nerealno plave boje, plivate, ronite dok se i svi ostali ne pridruže, pa tek nakon toga počinje dan. Znači najbitnje je da ne morate da čekate kao na običnom letovanju, da se ekipa razbudi, doručkuje, popuši cigaru, da se saberu utisci prethodne noći, da se čeka red na wc, da se dotera, odabere kupaći, našminka i slično te da bi tek onda konačno krenuli i stigli do plaže, jer ste već odavno na vrhunskoj plaži 🙂
  Što se tiče aktivnog vida jedranja, možete a i ne morate, u suštini nije obavezno, ali je moja svakako preporuka da se aktivirate i pomognete oko vožnje samog broda, oko razvlačenja jedara, menjane pravaca, pomoći prilikom sidrenja i pristajanja uz luku jer ćete dosta naučiti i bolje razumeti ponašanje broda i vetra a samim tim, razumećete i jedrenje.
  U svakom slučaju, sjajno iskustvo, neverovatni predeli i plaže, ekskurzija koja sigurno prevazilazi svako letovanje koje smo do sad imali 😀

 2. Rated 5 out of 5

  Nikola Tomić

  Jedno od najlepših i najzabavnijih letovanja na kojima sam bio. Društvo (posada) prva liga, a nisam ih sve znao, to je jedan od razloga zbog kojih sam se i uputio na jedrenje, da upoznam nove ljude. I kad sada sagledam ceo koncept, deluje mi kao da bih uvek pošao sa novom – nepoznatom posadom jer sam upoznao jako kvalitetne i zabavne ljude. Gradići koje smo posetili prelepi a more i plaže smo birali kao smo hteli… sveža riba kupljena u gradiću pečena na rostilju na plaži… san snova! Svima preporučujem, naročito zato što se cena ne razlikuje od one koja se izdvaja za klasične letnje aranžmane a ovo je neuporedivo bolje!!! Idem opet, i opet i opet 🙂

 3. Rated 5 out of 5

  Olivera

  Bez sumnje jedno od najlepših letovanja na kojima sam bila. Mada možda je najbolje ne porediti ga sa klasičnim letovanjima, jer je koncept jedrenja neeeuporedivo bolji. Ekipi, u početku itekako nepoznatoj, trebalo je otprilike pola dana da mi postane draga. 😀 Lepo smo se slagali, po dogovoru birali nove plaže, kao pravi tim dizali jedra, branili brod. Naučili sve nove “jedriličarske” termine, i posle ih ko pravi koristili, kao da smo rođeni na brodu. Naravno da smo i roštiljali, pevali, pili i takvi na pustoj plaži jogom pozdravljali sunce. Predivan je momenat uopšte probuditi se i moći odmah uskočiti u more, obići pećine, roniti, u lukama pojesti neke sveže morske plodove. Stvarno je nešto što bih svima preporučila. 🙂

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Price:425.00

Or

Saznajte sve ono što vas zanima u vezi ove ture